17.4.2023, 13.00-17.30 hod, online

Poslední březnové úterý proběhl v Historické budově Národního muzea seminář, jehož cílem bylo seznámení pedagogických pracovníků s aplikací iNaturalist (www.inaturalist.org). Pro velký zájem o tuto aktivitu vypisujeme online termín pro zájemce, kterým nevyhovoval březnový termín.

Aplikace iNaturalist by mohla být skvělým didaktickým prostředkem, který by pedagogičtí pracovníci mohli využít nejen při výuce přírodopisu, ale třeba angličtiny nebo statistiky. 

Aplikace celoročně shromažďuje pozorování divoké přírody uživatelů z celého světa a slouží tím jako zdroj cenných informací pro profesionální přírodovědce. Nejenže se jedná o jednu z největších databází pozorování živé přírody, iNaturalist podle fotografie a souřadnic napovídá uživatelům určení jejich fotografií. 

Pokud vás naše nabídka zaujala a rádi byste se o aplikaci dozvěděli více, rezervujte si místo na webináři mailem (pm@nm.cz). Do zprávy prosím uveďte, jaký ročník vyučujete, vaši instituci a případné zkušenosti s aplikací. Plánovaný webinář je zdarma. 

Během webináře se naučíte základy ovládání aplikace iNaturalist, představíme si její roli na poli vědy a probereme možnosti využití aplikace ve výuce na základních či středních školách. První polovina programu, která se týká uživatelského rozhraní aplikace, je určena spíše začátečníkům.

Celý webinář bude nahráván a jeho záznam bude poté veřejně dostupný.